Onderstaande yogalessen geef ik in de studio in Deventer.

Je hoeft geen ervaring te hebben of flexibel te zijn om met yoga te beginnen.  
Ik hoop voor jou die drempel lager te maken zodat jij de stap durft te zetten om het ook eens te proberen.  Hopelijk kan ik jou net zo enthousiast maken en

mijn passie voor yoga met je delen. 

Yoga voor beginners

In 8 weken tijd leer je de basishoudingen van de Hatha Yoga. We starten vanaf de basis en alle houdingen worden rustig en volledig uitgelegd.

 

Elke week leer je nieuwe houdingen en na deze 8 weken kan je zo doorstromen naar één van de andere yogalessen.

Wil je eerder doorstromen dan kan dat uiteraard ook.

Elke 8 weken worden deze yoga lessen voor beginners herhaald. Je kan gerust halverwege instromen. Neem contact met mij op voor vragen of meer informatie.

Yoga  Asana (yoga oefening) heeft veel voordelen. Wanneer je regelmatig Asana doet zal je fysiek verandering in je lichaam voelen. Je zal soepeler worden, daarnaast zal je ook kracht opbouwen en je balans verbeteren.

 

Naast de fysieke aspecten heeft het ook veel andere voordelen voor je lichaam. Je krijgt er meer energie van, je nachtrust zal beter worden en het is stress verlagend.

Allemaal voordelen, waar wacht je op?

Yoga voor beginners
Hatha Yoga Deventer

Hatha yoga


Hatha Yoga is een klassieke yogastijl en de basis waaruit vele yogastijlen zijn voortgekomen.

De klassieke Hatha yoga asana's zijn ontwikkeld met als doel de interne organen te stimuleren. Tijdens de yoga spreken we over asana. Dit betekent een yogahouding. 

 

Het doel is om volledig comfortabel te zijn in een asana, zonder mentale of lichamelijke inspanningen. Bij herhaling van de asana passen het lichaam en de geest zich aan. 

Hatha Yoga is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met yoga houdingen.
 

Een klassieke Hatha yoga les zal altijd beginnen met ademhaling oefeningen, asana's en tot slot de eindontspanning. 

Hatha flow

Hatha Flow is een combinatie van Hatha en Vinyasa Yoga. 

Dit is een dynamische les waarbij we naar een "peakpose" toe werken. Een peakpose is een uitdagende yogahouding.

Doordat we dynamisch bezig zijn in deze yogales zal je merken dat je bloedsomloop op gang komt en dat je zweetklieren gestimuleerd worden.

 

Het is een actieve les waarbij je aan het einde echt het gevoel hebt dat je wat hebt gedaan. Deze les is uitdagender dan de Hatha Yoga les en daarom geschikt voor Yogi's die al wat ervaring hebben met yoga of gewend zijn om zichzelf uit te dagen.

Hatha Flow Deventer
Yin yoga deventer

Yin Yang Yoga


De Yin Yang Yoga is een combinatie van Yin en Yang. Waarbij Yin voor rustig en ontspannen staat en Yang voor actief en inspanning. De Yin Yang les beginnen we met Yin houdingen waarbij we de yogahoudingen wat langer vasthouden dan bij een andere yogales.  

Tijdens de yin houdingen doet de zwaartekracht het meeste werk in de asana en je houdt de asana 2 tot 4 minuten vast. 

Door de Yin houdingen creëer je ruimte in je gewrichten en bindweefsel.  Met deze houdingen kan je je spieren op een goede manier stretchen. Hierdoor komt ook de spanning en stress los, die vaak vastzit in het lichaam. 

Daarna gaan we langzaam over naar de Yang houdingen waarbij we wat actiever worden en de spieren laten werken. Het is een fijne combinatie en het is een rustige yogales waarbij de focus op het contact met het lichaam en je ademhaling is. Deze les is zowel voor de ervaren Yogi als de beginner zeer geschikt.

Meditatie

Mediteren, je hebt er vast wel vaker van gehoord. Je weet dat het goed voor je is en je wil het ook graag proberen maar je weet niet hoe en je snapt niet dat het anderen zo makkelijk afgaat. Zo lijkt het in iedergeval. 

Mediteren en rust voelen tijdens je meditatie, dat komt met oefenen. Oefenen is hier de Key!

Wist je dat een mens dagelijks tussen de 60.000 en 80.000 gedachtes per dag heeft. Veel zijn ook onbewuste gedachtes. We kunnen dat niet zomaar even "uit" schakelen. Door te mediteren proberen we wel om meer rust te creëren en niet teveel te piekeren over een gedachte. Gedachtes gaan altijd over het verleden of heden, maar we moeten leren leven in het nu.   

 

Hieronder een korte geleide meditatie om weer in contact te komen met je lichaam en je ademhaling, geniet ervan. 
 

In contact met je lichaam - Yoga met Nicky
00:00 / 00:00

Wil jij wat hulp bij mediteren? Dan heb ik wat leuks voor je.

Ik heb een bundel met een aantal meditaties voor je opgenomen. Dit zijn meditaties om meer in contact te komen met jezelf, je lichaam & je ademhaling. Je zal merken dat wanneer je dagelijks gaat mediteren dat je meer rust gaat ervaren in je dagelijks leven.

Heb je interesse in de meditatie bundel neem dan contact met mij op via onderstaande knop. 

Nicky (97 van 129).JPG
Yoga op locatie, Intratuin Deventer

Yoga op locatie

Omdat ik een kleine yogastudio in Deventer heb geef ik naast de lessen in mijn eigen studio ook yogalessen op locatie, voor bedrijven maar ook voor particulieren. Het is ook mogelijk om online een yogales te geven of filmpjes te maken voor een bedrijf. 

Ik mocht dit jaar voor The Body Shop een aantal filmpjes opnemen die zij tijdens hun Xmas Meeting online hebben afgespeeld. Vorig jaar in oktober heb ik ook een yogales bij de Intratuin Deventer gegeven tijdens hun mindfulness thema​.

 

Er zijn veel mogelijkheden, neem contact op voor beschikbaarheid en prijzen.