top of page

“At the center of your being you have the answer, you know who you are and you know what you want.”

- Lao Tzu - 

Nicky Waanders

Over Nicky

In 2013 ben ik in contact gekomen met yoga en vanaf dat moment is ook mijn reis begonnen. Mijn reis naar mezelf. Op dat moment was ik er nog niet zo mee bezig, want ik deed yoga eigenlijk alleen om de spieren soepel te houden. Ik had destijds ook een wat suf beeld bij yoga maar daar kwam al snel verandering in. 

Ik merkte dat ik door de yogalessen mij veel beter ging voelen, beter in m'n vel, dat ik meer energie kreeg en dat ik na een yogales echt ontspannen was! Maar naast de fysieke voordelen deed het ook echt wat met mijn geest.

Mijn nieuwsgierigheid naar yoga was aangewakkerd en ik heb in 2017 de eerste yoga opleiding gevolgd. Daarna heb ik nog veel andere opleidingen, cursussen en workshops gevolgd. 

In 2019 is mijn droom uitgekomen en ben ik gestart met de yogastudio in Deventer. Het is een kleinschalige studio waardoor er veel persoonlijk contact is. 

Mijn nieuwsgierigheid naar mijn lichaam en mezelf was ook aangewakkerd. Je kan het een spirituele reis noemen, maar voor mij is het een ontdekking van wie ik ben en vooral ook wie ik wil zijn in dit leven.

Nadat ik klaar was met de hbo opleiding dacht ik altijd dat het leven zich vanzelf wel zal ontvouwen. Dat het allemaal makkelijker zal gaan en dat het min of meer al uitgestippeld voor je is. Dat viel vies tegen. Het leven was en is soms helemaal niet makkelijk. Elke keer kwam ik weer voor een nieuwe uitdaging te staan en ik wist niet goed hoe ik hier mee om moest gaan. 

Doordat ik aan yoga deed kreeg ik wat meer grip op mijn leven. Maar het ging pas echt voor mij veranderen toen ik ook echt die stap naar binnen ging maken. Toen ik had besloten om de yoga levensstijl toe te passen in mijn leven. Nu ik dit heb gedaan, kan ik echt van elke dag genieten en ervaar ik elke dag rust & ontspanning. Niet alleen tijdens een yogales maar gewoon gedurende de dag.

 

Opleidingen

Begin 2017 heb ik mijn Hatha yoga certificaat (200 uur) behaald bij Arhanta Yoga, zij hebben een ashram in Nederland en in India. De docenten komen uit India en zijn opgegroeid met yoga. Naast de kennis over de verschillende asana's (houdingen) kregen we ook veel informatie over de filosofie en de levensstijl van yoga.  Hatha yoga is de basis voor vele yogastijlen. Bij Arhanta Yoga heb ik ook mijn certificaat voor de Vinyasa Yoga en Yin Yoga behaald. 

Daarna heb ik nog verschillende andere cursussen, workshops en trainingen gevolgd. Om up to date te blijven en ook om te blijven leren en groeien in het vak dat ik het leukst vind!


In maart 2020 heb ik mijn 300 uur Master Level Training behaald in Rishikesh, India. Bij Rishikesh Yoga Teacher Training Center. Deze 300 uur kan je alleen volgen wanneer je de basis van de 200 uur heb behaald. Dit is een multistyle yogaopleiding wat betekent dat je kennis opdoet over meerdere yogastijlen. Tijdens de 300 uur heb ik mij kunnen verdiepen in de Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Ashtanga Yoga en meditatie.
 

Elk jaar volg ik een aantal trainingen om mijn kennis te blijven ontwikkelen en om dit ook weer te kunnen delen in mijn lessen. 

Yoga met Nicky

You cannot always control what goes on outside.

But you can always control what goes on inside.

bottom of page